Echtscheidingen-Amsterdam.nl

Home Home | Divorce in Amsterdam
Onderdeel van ´t Echtscheidingshuys Uw specialist in echtscheidingen

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Hier vind u alle informatie over alles wat met echtscheidingen te maken heeft.

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator in Amsterdam Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Echtscheidingsmediator

Je gaat scheiden en wilt weten of mediation wat voor je is. Bij mediation maak je onder begeleiding van een mediator afspraken met je ex-partner over alle zaken die je moet regelen voor je scheiding. Een mediation traject ga je in als je er gezamenlijk uit wilt komen. Een onafhankelijke en onpartijdige mediator helpt jullie daar dan bij.


Hoe gaat een mediation in zijn werk?

Over het algemeen is het mediationproces in de regio Amsterdam een vrij standaard werkwijze die ongeveer vier tot acht gesprekken nodig heeft. Bij elk mediationgesprek is er alle ruimte om je wensen en grieven kenbaar te maken. Per gesprek wordt er een onderdeel van je scheiding besproken en worden er, als het maar enigszins kan, besluiten genomen. Na elk mediationgesprek wordt alles op papier vastgelegd zodat er geen onduidelijkheid of discussie is over hetgeen in het bemiddelingstraject is afgesproken. Uiteindelijk worden alle gemaakte afspraken gebundeld in een zogenaamd echtscheidingsconvenant. Ook worden er na elk gesprek opdrachten gegeven ter voorbereiding op het volgende gesprek.


Het resultaat van echtscheidingsmediation is een echtscheidingsconvenant

Als er in de mediationgesprekken over alle punten overeenstemming is bereikt dan wordt er een echtscheidingsconvenant opgemaakt die door beide ex-partners ondertekend moet worden. Jullie hebben dan overeenstemming over alle belangrijke zaken van de scheiding. Het moeilijkste deel van het scheidingsbemiddeling traject is dan klaar. Het ondertekende echtscheidingsconvenant wordt met een gezamenlijk verzoek tot het uitspreken van de scheiding naar de rechtbank gestuurd. Dit is voor de rechtbank dan een hamerstuk en binnen een maand zal de rechtbank de scheiding uitspreken. Hierna kan er uitvoering worden gegeven aan hetgeen is afgesproken tijdens de mediation en is opgesteld in het convenant. Als de scheiding vervolgens is ingeschreven bij de gemeente bent u officieel gescheiden. Een scheiding regelen via een mediation kan snel en vlotjes verlopen als u beiden de echtscheiding in enige harmonie wilt regelen.


Belangrijkste voordelen van mediation

Het grote voordeel van mediation  is dat je alles zelf in de hand hebt. Je kunt zelf afspraken maken, je kunt zelf aangeven en onderhandelen over wat jij belangrijk vindt. Bij een rechtszaak kun je dat ook wel aangeven maar beslist uiteindelijk de rechter. Daarnaast voorkom je frustraties omdat er niet wordt gevochten om de winst. In overleg probeer je eruit te komen, wat betekent dat je ook na de scheiding normaal met elkaar kan blijven overleggen. Dat is prettig als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Ook al wil je uit elkaar, jullie zullen over de kinderen met elkaar in contact blijven. Ook zijn de kosten bij mediation lager. Je hebt gezamenlijk maar één mediator nodig wat scheelt in de kosten. Omdat je er sneller uitkomt, hoeft er door de echtscheidingsmediator ten opzichte van de echtscheidingsadvocaat minder uren gemaakt te worden wat natuurlijk ook scheelt in de portemonnee.Neem nu vrijblijvend contact op met een echtscheidingsmediator

Mediation bij echtscheiding in de regio Amsterdam

Vragen?

Stel uw vraag

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»

# Home Contact met mediator opnemen